1/4 kg túró, 1 tojás, 1 nagyon lapos ek liszt, 2 nagyon lapos ek búzadara (nagyon vizes a túró, akkor kicsit több liszt meg dara) legalább 1 órát pihenjen, sós vízben kifőzni, prézli cukros, forrásban lévő vízben kifőzni, csendesen fő kb 10 percig onnantól mikor feljön a víz tetejére
Nutellás túrógombóc Mindmegette-ről: http://www.mindmegette.hu/nutellas-turogomboc.recept
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 1 egész tojás
- 6 dkg búzadara
- 1 kávéskanál liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipetnyi só
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 1 vaníliáscukor
- 1 kávéskanál vaj
- nutella, szükség szerint
Elkészítés:
Az áttört túrót átkeverjük a tojással, a búzadarával, a liszttel, a reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval. 12 gombócot formálunk Nutellával a közepén úgy, hogy a hideg Nutellából kiskanállal szaggatott golyókat a kezünkben ellapított túróba burkoljuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, majd vaníliás cukorral és kevés vajjal pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Lehet gyümölcsökkel is csinálni. A kommentek nagyon dícsérik a receptet a tölteléktől függetlenül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése