2012. november 28., szerda

Hús grapefruit mártással

Ma az egyik ismerősöm egy eléggé egzotikusnak és izgalmasnak tűnő ételről tett fel képet a Facebookon. Sült hús grapefruit mártással. Íme az elkészítése:


szerintem finom lett a kaja, de csak ha szereted az édeskés gyümölcsös húsokat :) mondjuk a grapefruit miatt kicsit kesernyés is, ha az nem jön be, próbáld helyette naranccsal.
én kb 2 grapefruit levét facsartam ki egy teflon edénybe, elkezdtem főzni, tettem bele úgy szemre cukrot (talán 3-4 evőkanálnyit, de kóstolással el lehet ezt dönteni:)). a kifacsart gyümölcs belsejét is beleraktam, hogy legyen benne némi rost is. ezután egy kevés keményítőt (vagy ha nincs, lisztet, kb 2 evőkanálnyit) feloldasz kis vízben, belekevered azt is, és főzöd pár percig.


És hozzá a hús fűszerezése:


van itthon tarkaborsom, egész, azt törtem össze mozsárban, plusz kaptam firenzéből valami olasz fűszerkeveréket, még azt :D
de szerintem amilyen van otthon, nagyjából mindegy
bors, vegeta + valamilyen zöldfűszer is teljesen jó

Vegeta? Isten káromlás. Minden esetre nemsokára kipróbálom, mert azért eléggé izgatja a fantáziámat. :D

Forrás: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200150564192549&set=a.2268934408553.135441.1404373051&type=1&theater

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése