2012. november 12., hétfő

Mogyoróvajas csokis keksz

Limara pékségéből


Hozzávalók:
  • 100 g puha vaj
  • 100 g Koronás Aranybarna cukor
  • 80 g finom cukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 250 g mogyoróvaj
  • 200 g finomliszt
  • 3/4 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 120 g csokoládé lencse

puha vaj + kétféle cukorral habosra keverni, hozzáadni a tojást + vanília kivonatot. Kisebb tojásnál 1,5 tojás. Tovább habosítani. + mogyoróvajjal alaposan elkeverni "Ezután a habverőt lecserélem a másik mixerszárra, ami kevert tésztákhoz való, vagy spatulára váltok."
liszt, só, sütőpor, szódabikarbónával elkeverni és a mogyoróvajas krémhez adni. Ha kész a tészta belrakni a csokidarabokat.

Sütőpapírral kibélelt tepsire rakni dió nagyságú gömböket és kissé lelapítani.

180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sül meg, utána a tepsin hagyni pihenni néhány percig, majd rácsra szedni.

Forrás: http://limarapeksege.blogspot.hu/2012/11/mogyorovajas-csokis-keksz.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése