Hozzávalók:
- 100 g puha vaj
- 100 g Koronás Aranybarna cukor
- 80 g finom cukor
- 1 nagy tojás
- 1 tk. vanília kivonat
- 250 g mogyoróvaj
- 200 g finomliszt
- 3/4 tk. szódabikarbóna
- 1/2 tk. sütőpor
- 120 g csokoládé lencse
puha vaj + kétféle cukorral habosra keverni, hozzáadni a tojást + vanília kivonatot. Kisebb tojásnál 1,5 tojás. Tovább habosítani. + mogyoróvajjal alaposan elkeverni "Ezután a habverőt lecserélem a másik mixerszárra, ami kevert tésztákhoz való, vagy spatulára váltok."
liszt, só, sütőpor, szódabikarbónával elkeverni és a mogyoróvajas krémhez adni. Ha kész a tészta belrakni a csokidarabokat.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakni dió nagyságú gömböket és kissé lelapítani.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sül meg, utána a tepsin hagyni pihenni néhány percig, majd rácsra szedni.
Forrás: http://limarapeksege.blogspot.hu/2012/11/mogyorovajas-csokis-keksz.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése