2012. november 11., vasárnap
Márton-napi libacomb savanyúkáposztával és kacsamájjal
nagy, ovális jénai tálban rétegeket rakok:
bacon
savanyú káposzta
0,5 kg tisztított kacsamáj
vöröshagyma, fokhagyma
befűszerezett libacomb (kacsacombbal is működik)
rozmaring ágak
savanyú káposzta
libacomb fűszerezése: megtűzdelem fokhagyma gerezdekkel, beszóróm sóval, borssak, majorannával és betekerem baconbe
Rárakom a jénai tetjét és berakom 100 C-ra előmelegített sütőbe. 2 órát sül. 2 óra után megemelem a hőmérségletet 150 C-ra, így még sül kb. 2 órát. Annyi káposztát teszek az aljára-tetejére, hogy a jénai végül teljesen tele lesz, de amikor elkezd a káposzta levet, a combok pedig zsírt ereszteni, akkor az egész túl sok lesz, így egy kevés levet és valamennyi káposztát (én az aljáról szedtem, hogy a teteje betakarva maradjon) leszedtem róla, hogy ne follyon ki a tálból. A levet bekevertem a krumplipürébe később, a káposztát pedig visszaraktam, amikor összeesett annyira, hogy már jól belefért. A második 2 óra után elmentünk fürdetni Esztert, akkor még nem volt jó 100%-osan a hús, de ezártam a sütőt. Amikor visszajöttem fürdés, mese és alvás után (kb. 1 óra), akkor már tökéletes volt. Persze ezt ki lehet váltani, ha be van kapcsolva a sütő, de nagyon figyelni kell, hogy ne száradjon ki, habár szerintem a káposzta alatt a szaftban nagyon nehéz igazán kiszárítani még a kacsahúst is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése