2012. november 27., kedd

Mogyorókrém házilag

Egy nagyon jó varrós blogon off bejegyzésként futottam bele egy mogyorókrém receptbe. A kép igazán meggyőző volt, így megnéztem a belinkelt eredeti receptet majd rá is kerestem a neten. Nagyjából ugyanazt a receptet találtam meg több helyen kis módosításokkal:

10 dkg törökmogyoró (héj nélkül, lehántva)
15 dkv vaj
15 dkg jó minőségű csokoládé
20 dkg porcukor/cukor/nádcukor és méz
1,5 dl sűrített tej/kondenzált tej

Elkészítés:
1. A mogyorót megőrlöm (ha nem őröltet veszek).2. A csokoládét, és a vajat, feldarabolva egy fém edénybe teszem, és gőz fölött, alacsony hőfokon, lassan megolvasztom.3. A kondenzált tejet egy tejforralóban megmelegítem, de nem forralom. Beleteszem a cukrot, és addig keverem, míg teljesen fel nem oldódik benne.4. Amikor a csokoládé, és a vaj teljesen felolvadt, az összes többi hozzávalót belekeverem, és sima krémmé dolgozom.5. Csatos üvegbe töltöm, és felhasználásig hagyom kihűlni.

Ha tudok hétvégén szerzek a piacon mogyorót, aztán kipróbálom és ha finom lesz, akkor csinálok Karácsonyra Virágnak, Katának meg persze Eszternek. :D

Közben rábukkantam egy csak mézes receptre Rita konyhájában (a fénykép is onnan van, ilyesmi állagút szeretnék én is), azt hiszem ezt fogom elkészíteni, legfeljebb a mogyoróból többet teszek bele a második adagnál kísérletképpen.









225 gr pörkölt, pucolt mogyoró
100 gr tejcsoki
300 gr étcsoki
410 gr tejcsoki Mikulás
200 ml tejszín


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése