10 dkg törökmogyoró (héj nélkül, lehántva)
15 dkv vaj
15 dkg jó minőségű csokoládé
20 dkg porcukor/cukor/nádcukor és méz
1,5 dl sűrített tej/kondenzált tej
Elkészítés:
1. A mogyorót megőrlöm (ha nem őröltet veszek).2. A csokoládét, és a vajat, feldarabolva egy fém edénybe teszem, és gőz fölött, alacsony hőfokon, lassan megolvasztom.3. A kondenzált tejet egy tejforralóban megmelegítem, de nem forralom. Beleteszem a cukrot, és addig keverem, míg teljesen fel nem oldódik benne.4. Amikor a csokoládé, és a vaj teljesen felolvadt, az összes többi hozzávalót belekeverem, és sima krémmé dolgozom.5. Csatos üvegbe töltöm, és felhasználásig hagyom kihűlni.
Ha tudok hétvégén szerzek a piacon mogyorót, aztán kipróbálom és ha finom lesz, akkor csinálok Karácsonyra Virágnak, Katának meg persze Eszternek. :D
Közben rábukkantam egy csak mézes receptre Rita konyhájában (a fénykép is onnan van, ilyesmi állagút szeretnék én is), azt hiszem ezt fogom elkészíteni, legfeljebb a mogyoróból többet teszek bele a második adagnál kísérletképpen.
225 gr pörkölt, pucolt mogyoró
100 gr tejcsoki
300 gr étcsoki
410 gr tejcsoki Mikulás
200 ml tejszín
Közben rábukkantam egy csak mézes receptre Rita konyhájában (a fénykép is onnan van, ilyesmi állagút szeretnék én is), azt hiszem ezt fogom elkészíteni, legfeljebb a mogyoróból többet teszek bele a második adagnál kísérletképpen.
225 gr pörkölt, pucolt mogyoró
100 gr tejcsoki
300 gr étcsoki
410 gr tejcsoki Mikulás
200 ml tejszín
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése