2013. október 5., szombat

Gyümölcsös-mascarponés kosárkák

1 csomag mézes kosárka
bogyós gyümölcs

250 gr mascarpone
250 ml habtejszín (zacskós, de biztos jó lenne hozzá a másik is)
2-3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag Dr. Oetker expressz zselatin fix

A zselatin fix kivételével összekeverem az összes hozzávalót, majd botmixerrel keverve szépen beleadagolom a zselatin fixet is. A csomagolásán is ez van, először nem így csináltam, akkor egy picit éreztem benne a zselatin darabokat, de így már teljesen sima, egyenletes lesz a krém. Általában egyből elkezd sűrűsödni a krém, de ha úgy látod, hogy még túl lágy, akkor tedd be a hűtőbe. Mostanában formás végő habzsákot helyettesítő nyomóval szoktam belenyomni a kis mézes tészta formákba, de először simán kiskanállal csináltam, az is tökéletes, így egy kicsit mutatósabb. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése