2013. október 23., szerda

Birsalma kompót


  • 3-5 birsalma
  • 6-7 db szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • egész fahéj (darabka)
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • cukor ízlés szerint (én 1 evőkanállal raktam bele)
  • citromsav ízlés szerint (én kihagytam)


A birsalmákat megmossuk, felvágjuk és a fűszerekkel együtt egy lábasba tesszük, megtöltjük vízzel, hogy éppen ellepje a birsalmákat. Elkezdjük melegíteni, a fűszereket elkeverjük, hogy feloldódjanak, megkóstoljuk, ha kell korrigáljuk az arányokat. Addig főzzük, míg az almák puhák nem lesznek, akkor elzárjuk, kihűtjük és a lével EGYÜTT a hűtőbe tesszük. Húsokhoz kiegészítő köretként, utána édességként fogyasztjuk.

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/birsalma-kompot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése