2013. január 3., csütörtök

Nagyon finom palacsinta

Erzsike receptje:


  • "7 egész tojás (M-es)
  •  2 lapos evőkanál kristálycukor
  •   ½ evőkanál só
  •  20 evőkanál liszt púposan, amennyi csak ráfér (soha nem mértem dekára, de az 1 kg lisztből nem marad túl sok)
  •  1 liter tej
  •  1 liter szénsavas ásványvíz (szentkirályi)
  •  olaj (előre belekeverve)


Forró palacsintasütőben, erős tűzön sütöm ki, egyszerre 2 sütőben. Legfeljebb akkor veszem lejjebb kicsit a lángot, ha nincs elég idő a fordításhoz, újraöntéshez, körbefolyatáshoz. Ezt nem lehet feldobni, ahhoz túl lágy a tésztája, de mi így szeretjük.
Azért is nem mérem a lisztet, mert a tojásméretek sem mindig egyformák. Kisütöm az elsőket, és ha úgy ítélem meg, hogy még lehet lágyabb, akkor még teszek hozzá kevés kristályvizet."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése