2025. május 26., hétfő

Mutabal, közép-keleti padlizsánkrém

Alap recept a nosaltyról

  • 2 ek tahini
  • 2 ek görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • só ízlés szerint
  • 2 nagy db padlizsán
  • 2 ek olívaolaj
  • 50 g gránátalma
  • 2 szál petrezselyem

Módosított recept

       5 nagyobb padlizsán (sütés előtt kb 2000 g)

       3-4 db reszelt fokhagyma gerezd

        4 evőkanál görög joghurt

        2 evőkanál tahini

        1 evőkanál olivaolaj

        szárított menta

        citromlé- kisebb, nem vastag héjas citrom bő fele, háromnegyede

        só, bors

        1 db közepes méretű gránátalma (150 g kibontotva)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése