2022. január 17., hétfő

 Amerikai fánk recept Süss velemtől


Amerikai fánk recept

 

Egy finom amerikai fánk receptet keresel? Ezzel a donut recepttel nem fogsz mellé!

Könnyen elkészíthető, nagyon finom és nem tocsog az olajtól. Próbáld ki Te is!

 

Amerikai fánk recept hozzávalói:

Tésztához:

3 tojás
30 dkg cukor
3 dl tej
18 dkg vaj
1 tk vaníliás cukor
csipet só
40 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
2 tk sütőpor

 

Bevonathoz:

10 dkg vaj
7 dkg finom szemű kristálycukor
1 kk fahéj
10 dkg csokoládé korong

 

Szükséges eszközök:

amerikai fánk sütőforma,
habzsák (elhagyható, de használatával sokkal könnyebben boldogulsz!).

 

Az amerikai fánk elkészítése:

1.Az amerikai fánk sütőformát egy szilikon ecset segítségévvel kikenjük vajjal (ezt a műveletet érdemes minden adag kisütése után megismételni, ha biztosra akarunk menni).
2.A tojásokat elektromos vagy kézi habverővel felhabosítjuk (nem kell szétválasztani, mehet bele a sárgája és a fehérje egyaránt).
3.Hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig (néhány perc) keverjük.
4.Közben a tejet és a vajat egy lábosba tesszük és összeolvadásig melegítjük.
5.A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót és a sütőport.
6.A tojásos keverékhez adjuk a száraz anyagokat, ráöntjük az olvasztott vajas tejet és összekeverjük. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk.
7.A habzsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal kb. 2/3-ad részig töltjük a az amerikai fánk sütő mélyedéseit.
8.180 ºC-on kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
9.5 dkg vajat felolvasztunk és a kisült fánkok felét belemártjuk, majd fahéjjal elkevert cukorba nyomkodjuk.
10.A maradék 5 dkg vajat és 10 dkg csokoládét gőz felett felolvasztjuk és ebbe mártogatjuk a kihűlt amerikai fánkokat.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése