2013. március 13., szerda

Rukkola pesto


"Hozzávalók:
  • 2 csokor rukkola
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál parmezán sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál pirított mandula
  • só, őrölt bors
A megmosott és lecsepegetett rukkolát vágjuk kis darabokra, majd tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe. Adjuk hozzá a többi alapanyagot is és az egészet pépesítsük. Tegyük kis üvegekbe, és a felesleges mennyiséget tároljuk mélyhűtőben.

Kenjük frissen elkészített pizza tetejére, pirított kenyerekre, paradicsomszeletekre. De készíthetünk salátaöntetet is kefírbe keverve, frissen főtt apró burgonyákat is megbolondíthatunk vele. Nagyon finom kifőtt tésztával összekeverve, de a sajtokhoz is nagyon jó kiegészítő."

Forrás: http://kaldeneker.hu/receptjeim/eloetelek/rukkola-pesto.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése