2013. február 3., vasárnap

Tökmagos pogácsa

Recept forrása: Stahl magazin

Tapasztalatok: 

  • A recept 1 kiskanál sót ír, de nekem így egy kicsit sótlannak tűnt a végeredmény. Legközelebb 1 púpos kiskanál sóval próbálom meg elkészíteni.
  • A leírásban a hűtőben való pihentetés után egyből jön a pogácsa kiszaggatása és utána egy fél órás pihenő. Ez nekem nem jött be. A harmadik adag, ami a pulton pihent, amíg az első két adagot kiszaggattam érezhetően jobban megkelt, lazább tésztájú, magasabb volt és eltűnt az első két adagban még érezhető lisztes-élesztős plusz íz is. A plusz íz másik oka az is lehet, hogy az első két adagnál (a kinyújtott nagy tészta, a harmadik a szaggatásnál keletkezett pluszok összegyúrása utáni maradék adag) sokkal jobban beliszteztem a deszkát, a harmadiknál nem, ezt is el fogom hagyni.
  • Az első kinyújtásból készült két adagot kis pohárral szaggattam, igyekezve, hogy ne forrgassam, csak nyomja a poharat, elméletileg így jobban megkel utána. Azomban még így is összehasonlíthatatlanul jobb lett a harmadik adag, aminél a maradék tésztát már csak egy éles nagykéssel összevágtam négyzet alakúra. Ez részben a kelési időnek, részben a vágásnak köszönhető.
  • Ezentúl a  hűtős pihentetés után kinyújtom, hagyom pihenni és felvágom négyzet alakúra késsel. A deszkát pedig nem vagy csak nagyon kicsit lisztezem be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése