0,5 kg krumpli
280 gr vöröshagyma
750 gr sárgarépa
415 gr zeller
225 gr fehérrépa
45 gr fokhagyma + 68 gr (3 fej)
5 babérlevél
20 db egész fekete bors
1545 gr-os hátsó füstölt csülök
0,867 kg füstölt tarja
280 gr zöldborsó
só
nagyon pici sáfrány
5 óra főzés, úgy hogy ne forrjon
1 kg krumpli (forrás után 10 percig főztem, pucoltam steak krumplinak felvágtam- steak fűszer)
szétszedett hús (kocsonyába és vacsiba kettészedve)
pár szál pucolt répa
pár szál fehérrépa
sok fokhagyma
4-5 vöröshagyma
kocsonya tetejéről leszedett zsír
némi lé locsoláshoz és az aljára
némi zöldség a főtt részből (hagymák, borsó)
0,5 óra sütés egyben 200 fok
0,5 perc sütés ketté szedve 220 fok (Pataki tál két részében)
tarját kiszedtem
15 perc további sütés, a bőrt a húsokra pakoltam, forgattam, hogy ne főjön a lében, hanem kilátszódjon és süljön, hogy ropogós legyen
utána lekapcsoltam és a tarját visszaraktam tányéron egy kicsit melegedni
Kocsonya- 6 adag
kiveszek a húsból tarját és bőr nélküli csülköt is kb. 30 dkg-t
6 főtt tojás hosszában felezve
kb. 1,2-1,5 l főzőlé
1 csomag lapos zselatin (5-600 ml-hez való)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése