Ezt a receptet a Szega Foods Facebook oldalán találtam. Nagyon-nagyon finom sajtjaik vannk és nem csak sajtok, hanem egyéb felvágottak és egyéb finomságok.
A levelestészta-alapok elkészítéséhez 2 csomag friss leveles tésztát (275 g-os) tetszőleges formájúra vágunk, szaggatunk (lehet kör, négyzet, háromszög, ízlés szerint). 16 darabra 1-1 paradicsomszeletet helyezünk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk. Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.
Kecskesajtos falatok karamellizált lilahagyma chutneyval
Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):
- 16 db levelestészta alap
- 125 g kecskesajt krém (Szegafoods)
- karamellizált lilahagyma chutney (Szegafoods)
- friss rozmaring aprítva
Összeállítás:
A kecskesajtkrémet elosztjuk a levelestésztán, a tetejére halmozunk egy-egy kiskanálnyi chutney-t, megszórjuk a friss kakukkfűvel.
Paradicsomos fetasajtos falatok
Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):
- 16 db paradicsomos levelestészta alap
- 3-4 kisebb paradicsom felszeletelve melyet elősütünk a leveles tésztával (lsd. fent)
- 100 g fetasajt (Szegafoods)
- friss kakukkfű
Összeállítás:
A fetasajtot a kisült paradicsomos tésztalapokra morzsoljuk, megszórjuk a friss kakukkfűvel.
Zöldfűszeres sajtkrémes falatkák szárított paradicsommal
Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):
- 16 db paradicsomos leveles tészta alap
- 125 g zöldfűszeres tejszínes sajtkrém (Szegafoods)
- 5-6 db napon szárított paradicsom apró darabokra vágva (Szegafoods)
- friss bazsalikom/petrezselyem
Összeállítás:
A zöldfűszeres krémsajtot a kisült tésztalapokra kenjük, tetejére napon szárított paradicsomot helyezünk és megszórjuk a friss bazsalikommal/petrezselyem.
A 3 féle falatkát egy nagy tálra helyezzük és együtt tálaljuk.
Forrás: https://www.facebook.com/notes/szega-foods/h%C3%A1rom-sajtos-vend%C3%A9gv%C3%A1r%C3%B3-falatok/525109987513647
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése