2012. december 12., szerda

Három-sajtos vendégváró falatok

Ezt a receptet a Szega Foods Facebook oldalán találtam. Nagyon-nagyon finom sajtjaik vannk és nem csak sajtok, hanem egyéb felvágottak és egyéb finomságok.

A levelestészta-alapok elkészítéséhez 2 csomag friss leveles tésztát (275 g-os) tetszőleges formájúra vágunk, szaggatunk (lehet kör, négyzet, háromszög, ízlés szerint). 16 darabra 1-1 paradicsomszeletet helyezünk, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk.  Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd kihűtjük.

Kecskesajtos falatok karamellizált lilahagyma chutneyval

Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):
  • 16 db levelestészta alap
  • 125 g kecskesajt krém (Szegafoods)
  • karamellizált lilahagyma chutney (Szegafoods)
  • friss rozmaring aprítva

Összeállítás:
A kecskesajtkrémet elosztjuk a levelestésztán, a tetejére halmozunk egy-egy kiskanálnyi chutney-t, megszórjuk a friss kakukkfűvel.

Paradicsomos fetasajtos falatok

Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):
  • 16 db paradicsomos levelestészta alap
  • 3-4 kisebb paradicsom felszeletelve melyet elősütünk a leveles tésztával (lsd. fent)
  • 100 g fetasajt (Szegafoods)
  • friss kakukkfű

Összeállítás:
A fetasajtot a kisült paradicsomos tésztalapokra morzsoljuk, megszórjuk a friss kakukkfűvel.

Zöldfűszeres sajtkrémes falatkák szárított paradicsommal

Hozzávalók (kb. 16 darabhoz):
  • 16 db paradicsomos leveles tészta alap
  • 125 g zöldfűszeres tejszínes sajtkrém (Szegafoods)
  • 5-6 db napon szárított paradicsom apró darabokra vágva (Szegafoods)
  • friss bazsalikom/petrezselyem

Összeállítás:
A zöldfűszeres krémsajtot a kisült tésztalapokra kenjük, tetejére napon szárított paradicsomot helyezünk és megszórjuk a friss bazsalikommal/petrezselyem.

A 3 féle falatkát egy nagy tálra helyezzük és együtt tálaljuk.


Forrás: https://www.facebook.com/notes/szega-foods/h%C3%A1rom-sajtos-vend%C3%A9gv%C3%A1r%C3%B3-falatok/525109987513647

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése