2012. október 29., hétfő

Savanyú káposzta készítése

Már nem emlékszem honnan jött az ötlet, de nemrég úgy döntöttem, hogy készítek itthon savanyú káposztát. Aztán később belebotlottam egy írásba, ami savanyú káposztával készíthető ételeket gyűjtött össze és végül úgy döntöttem, hogy megpróbálok olyan káposztalevelet is csinálni, amivel az készíthető. Még soha nem csináltam sem savanyúkáposztát, sem ilyen ételeket, de most remélem összejön.

A gazdaboltban vettem egy 30 literes csavaros tetejű műanyag hordót. Sajnos a fejeskáposztát a boltban vettem nem a piacon, de féltem, hogy mire oda eljutok már nem lesz. Így a boltban vettem pár kemény fejet. Megpróbáltam a Braun robotgépem zöldségszeletelő fejével leszeletelni, de túlságos apró lett, inkább darabos, mint szálas. Próbáltam a sajtreszelő káposztagyalu oldalával is, de az sem volt az igazi. Így nem volt mit tenni, nekiláttam a nagy késsel. Először leszedtem a külső leveleket, hogy csak szép tiszta, ép levelek borítsák a káposztát. Aztán kettévágtam és kivágtam a káposzta torzsáját.







Eddig jónak tűnő receptek-írások, amikből majd összemixelek egy sajátot:

http://www.edenkert.hu/elet-mod/megeheztel-/savanyu-kaposzta-elkeszitese-receptje/4404/

http://www.serpenyo.hu/recept/savanyu_kaposzta/2666

http://www.serpenyo.hu/recept/savanyukaposzta_hazilag/5975

http://www.mindmegette.hu/savanyu-a-kaposzta-42052   (itt nagyon jó savanyú káposztával készülő ételek vannak!)

Ez nem annyira szimpatikus, de azért később ránézek: http://www.zoldstudio.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=476:savanyu-kaposzta-keszitese-otthon-hazilag&catid=22:nagyi-konyhaja&Itemid=20

Update 2014-01-20 http://eztfaldfel.blogspot.hu/2013/10/savanyu-kaposzta-keszitese-hazilag.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése