Amerikai fánk recept Süss velemtől
Amerikai fánk recept
Egy finom amerikai fánk receptet keresel? Ezzel a donut recepttel nem fogsz mellé!
Könnyen elkészíthető, nagyon finom és nem tocsog az olajtól. Próbáld ki Te is!
Amerikai fánk recept hozzávalói:
Tésztához:
• | 3 tojás |
• | 30 dkg cukor |
• | 3 dl tej |
• | 18 dkg vaj |
• | 1 tk vaníliás cukor |
• | csipet só |
• | 40 dkg finomliszt |
• | 15 dkg rétesliszt |
• | 2 tk sütőpor |
Bevonathoz:
• | 10 dkg vaj |
• | 7 dkg finom szemű kristálycukor |
• | 1 kk fahéj |
• | 10 dkg csokoládé korong |
Szükséges eszközök:
• | amerikai fánk sütőforma, |
• | habzsák (elhagyható, de használatával sokkal könnyebben boldogulsz!). |
Az amerikai fánk elkészítése:
1. | Az amerikai fánk sütőformát egy szilikon ecset segítségévvel kikenjük vajjal (ezt a műveletet érdemes minden adag kisütése után megismételni, ha biztosra akarunk menni). |
2. | A tojásokat elektromos vagy kézi habverővel felhabosítjuk |
3. | Hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig (néhány perc) keverjük. |
4. | Közben a tejet és a vajat egy lábosba tesszük és összeolvadásig melegítjük. |
5. | A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót és a sütőport. |
6. | A tojásos keverékhez adjuk a száraz anyagokat, ráöntjük az olvasztott vajas tejet és összekeverjük. Sűrűn folyó masszát kell kapnunk. |
7. | A habzsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal kb. 2/3-ad részig töltjük a az amerikai fánk sütő mélyedéseit. |
8. | 180 ºC-on kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük. |
9. | 5 dkg vajat felolvasztunk és a kisült fánkok felét belemártjuk, majd fahéjjal elkevert cukorba nyomkodjuk. |
10. | A maradék 5 dkg vajat és 10 dkg csokoládét gőz felett felolvasztjuk és ebbe mártogatjuk a kihűlt amerikai fánkokat. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése