Napok óta töröm a diót a medvehagymás pestohoz. Közben elhatároztam, hogy a maradékot is megcsinálom és azon gondolkodtam, hogy mihez lehetne felhasználni. Eddig Erzsike diós-kétféle csokis sütije jutott eszembe és most találtam egy sütihez receptet, amit én hókifliként ismerek, de Bettusnál vaníliás kifliként szerepel. A képek és a recept elég jónak néz ki, így szépen idemásolom, hogy ne felejtsem el, amikor majd a sok dió itt áll halomba. :)
"50 dkg liszt
20 dkg olvasztott RAMA
20 dkg darált dió
14 dkg porcukor
2 tojás
egy csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
egy csipet só
kevés tej az összeállításhoz!
A száraz hozzávalókat összekeverem.
MAjd hozzáadom a tojást és a langyos, de olvadt vajat.
Jól megdolgozom és már formázhatom is.
180 fokon légkeveréses sütőben 5-8 perc alatt megsütöm.
Majd melegen vaníliás porcukorban megforgatom!
Ebből kb. 100-125 db jön ki!"
20 dkg olvasztott RAMA
20 dkg darált dió
14 dkg porcukor
2 tojás
egy csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
egy csipet só
kevés tej az összeállításhoz!
A száraz hozzávalókat összekeverem.
MAjd hozzáadom a tojást és a langyos, de olvadt vajat.
Jól megdolgozom és már formázhatom is.
180 fokon légkeveréses sütőben 5-8 perc alatt megsütöm.
Majd melegen vaníliás porcukorban megforgatom!
Ebből kb. 100-125 db jön ki!"
Sőőőőőőt, most látom, hogy van ugyanitt egy nagyon jó linzer recept is.
"1 tojás
1 tojássárgájafél kg finomliszt
1 egész RAMA kicsit megolvasztva
20 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl-piros
1 citrom héja
egy csipet só
LEKVÁR a ragasztáshoz
A lisztet, sót, cukrot, van.cukrot és sütőport összekeverem.
Ezután hozzáadom a tojást.
Majd a langyos vajat és annyi tejfölt, hogy szépen gyúrható legyen :)
Berakom a hűtőbe min. 1 órát pihenni.
Lisztezett deszkán kinyújtom, viszonylag vékonyra...és 180 fokon légkeveréses sütőben 5-8 perc alatt kisütöm :)"
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése