2013. április 2., kedd

Medvehagymás pesto

30 gr (kb. 1 nagy marék) tisztított, mosott, leitatott medvehagyma
85 gr reszelt parmezán
80 gr pirított dió (héja pirítás után le van dörzsölve)
olivaolaj

Üvgek kisütve, tetők kifőzve. Összetevőket leturmixolom, teszek hozzá olivaolajat (már turmixolás közben is egy kicsit, hogy könnyebben pépesedjen. Betöltöm az üvegekbe és berakom a sütőbe. Teszek az üvegek alá egy tepsit és addig melegítem, míg az olaj elkezd bugyogni. Nem szabad az üvegeket telerakni, mert kifut. Bugyogás után kiveszem és rátekerem a tetőket, majd száraz dunsztba rakom.

A mennyiségek és az arányok nem fixek, most éppen így sikerült kimérni, csak azért írtam le, hogy ha felbontjuk és valamelyik összetevő sok vagy kevés, akkor tudjam hogyan változtassunk az arányokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése