2013. december 23., hétfő

Wellington bélszín Karácsonyra

Még sosem készítettem bélszínt, de már régóta foglalkoztatott, hogy belevágjak. Karácsonyra az elmúlt 8 évben csülköt csináltam Pékné módra. Már tavaly is felmerült bennem, hogy más csináljak, de a párom megnyugtatott, ő nem unja, csináljak csak azt. Idén azonban végleg elért a változás szele, gondoltam egy merészet és a Rachel Allen féle Wellington bélszínre esett a választás. Ennek a receptnek már láttam egyszer-kétszer az elkészítését és számomra könnyebbségnek tűnt, hogy a szeletek egyenként vannak becsomagolva és kisütve. Pár hónapja elkaptam a Gordon Ramsay féle változatot is, ha ez ehetően sikerül azt is megcsinálom. 

A Rachel Allen féle recept itt olvasható. Egy jó leírás, hogyan kell steaket sütni (pl. melyik részt mennyi ideig) itt. Sima steakre itt szintén egy leírás található benne az elkészítési fokozatokhoz tartozó belső hőmérségletek, amit húshőmérővel tudunk kimérni.

Ma a férjem beszerezte az utolsó hozzávalót, a bélszínt is a Mészársteakből. Kicsit berezeltem. Délután megkérdeztem lehetne-e mégis pizzát rendlni, de már késő. :D A végeredményről később.

1 megjegyzés:

  1. Hát nagyon kíváncsi vagyok! Ágostonné Szőcs Anna (korsocska.blogspot.hu)

    VálaszTörlés