- 3-5 birsalma
- 6-7 db szegfűszeg
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- egész fahéj (darabka)
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- cukor ízlés szerint (én 1 evőkanállal raktam bele)
- citromsav ízlés szerint (én kihagytam)
A birsalmákat megmossuk, felvágjuk és a fűszerekkel együtt egy lábasba tesszük, megtöltjük vízzel, hogy éppen ellepje a birsalmákat. Elkezdjük melegíteni, a fűszereket elkeverjük, hogy feloldódjanak, megkóstoljuk, ha kell korrigáljuk az arányokat. Addig főzzük, míg az almák puhák nem lesznek, akkor elzárjuk, kihűtjük és a lével EGYÜTT a hűtőbe tesszük. Húsokhoz kiegészítő köretként, utána édességként fogyasztjuk.
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/birsalma-kompot
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése