2012. június 27., szerda

Adagok


Kész ételek:

leves 3 dl
leves főételnek 4-5 dl
főzelék 2,5 dl
mártás 1-1,5 dl

Hüvelyesek:

száraz hüvelyes főzeléknek 10 dkg
száraz hüvelyes levesnek 5 dkg

Tészta, krumpli:

száraztészta főételnek 10-15 dkg
száraztészta levesbetétnek 1 dkg
krumpli (köretnek) 20-25 dkg

Zöldség:

zöldség (köret) 15-20 dkg
zöldség (főzelék) 25 dkg
zöldség (levesbe) 8-15 dkg

Rizs:

rizs, tarhonya (köret) 10 dkg
rizs levesbetétnek 2 dkg

Húsfélék:

hús (csont nélkül) 12-20 dkg
hús (csontos) 18-25 dkg
hús gulyásnak, fasírtnak 8-12 dkg
csirke, tyúk (tisztított, csontos) 25-35 dkg
kacsa, liba (tisztított, csontos) 25-40 dkg
hal (tisztított) 20-30 dkg
kolbász, hurka 20-25 dkg

forrás eredetiben: http://www.recept1x1.hu/fozoiskola/item/131-mekkora-adagot-sz%C3%A1moljunk-egy-f%C5%91re

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése