2013. május 10., péntek

Csoki ropogós

durvára vágott pekándió/mogyoró
olvasztott étcsokoládé
aszalt áfonya/meggy/szeder v. más aszalt gyümölcs
puffasztott rizs

összekeverés után muffin papírba (vagy szilikon formába, akkor szilárdulás után majd fel kell vágni) tesszük és berakjuk a hűtőbe

A Good Chef/Bad chef mai részében (III/28) láttam, de közben a gyerekek lefoglaltak (Eszter ugrált és közben verset olvastam neki, Emma evett és büfiztetés közben a teljesebb élmény érdekében sírt is, mertz türelmetlen, ha kajáról van szó :D), így csak a hozzávalókat tudtam nagyjából követni, a mennyiségeket nem. Igazából hallani nem hallottam, csak láttam, de az ebben az esetben elég volt. :)

Nagyon jól nézett ki, régebben ettem is ilyen finomságot, szerintem nemsokára elkészítem. Közben azon gondolkodtam hogy lehetne ezt még variálni:

- crispy rice-t tenni bele (nem tudom mi a neve magyarul vagy hogy lehet-e venni, de a DM-ben el tudom képzelni, hogy van)
- csokit ízesíteni (mogyorónugáttal, mogyorókrémmel) vagy finomítani kakaóvajjal
- tejkaramellt vagy karamellt keverni hozzá, de nem teljesen elkeverni, csak belefolyatni, akár rétegesen
- narancsot, barackot más friss gyümölcsből darabokat beleforgatni

Ha elkészül fényképpel is dokumentálom és leírom a kipróbált arányokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése