2013. október 22., kedd
2013. október 8., kedd
Limara pékség
Cipó raguleveshez http://www.limarapeksege.hu/2009/05/tarkonyos-raguleves-rozscipoban.html
Levendula szirup http://www.limarapeksege.hu/2010/07/levendulaszirup.html
Virágfánk http://www.limarapeksege.hu/2011/01/viragfank.html
Paradicsompestoval töltött csirke http://www.limarapeksege.hu/2010/03/paradicsomos-pestoval-toltott-csirke.html
Egyszerű bagett http://www.limarapeksege.hu/2012/12/egyszeru-bagett.html
Levendula szirup http://www.limarapeksege.hu/2010/07/levendulaszirup.html
Virágfánk http://www.limarapeksege.hu/2011/01/viragfank.html
Paradicsompestoval töltött csirke http://www.limarapeksege.hu/2010/03/paradicsomos-pestoval-toltott-csirke.html
Egyszerű bagett http://www.limarapeksege.hu/2012/12/egyszeru-bagett.html
2013. október 5., szombat
Gyümölcsös-mascarponés kosárkák
1 csomag mézes kosárka
bogyós gyümölcs
250 gr mascarpone
250 ml habtejszín (zacskós, de biztos jó lenne hozzá a másik is)
2-3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag Dr. Oetker expressz zselatin fix
A zselatin fix kivételével összekeverem az összes hozzávalót, majd botmixerrel keverve szépen beleadagolom a zselatin fixet is. A csomagolásán is ez van, először nem így csináltam, akkor egy picit éreztem benne a zselatin darabokat, de így már teljesen sima, egyenletes lesz a krém. Általában egyből elkezd sűrűsödni a krém, de ha úgy látod, hogy még túl lágy, akkor tedd be a hűtőbe. Mostanában formás végő habzsákot helyettesítő nyomóval szoktam belenyomni a kis mézes tészta formákba, de először simán kiskanállal csináltam, az is tökéletes, így egy kicsit mutatósabb.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)